Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejsme veterán klub !!!

19. 10. 2010

Nejsme veterán klub !!!

 

Nabyl jsem dojem, že v očích veřejnosti  působíme spíše jako spolek milovníků starých aut, a proto píšu tyto řádky. Nejen že se nebráníme, ale naopak vítáme každého majitele italského vozu, včetně licenčních,  k účasti na klubové činnosti, bez ohledu na stáří jeho vozidla.

Já sám vlastním  FIAT  PALIO z roku 1998 a  zúčastňuji  se všech  akcí, které náš klub pořádá už od roku 2006.

Osobně je mi líto, že se majitelé novějších aut zdráhají přijít mezi nás a podělit se s námi o své zkušenosti z provozu  svých vozidel, a případně načerpat  nové od našich členů.

Je potřeba  zapůsobit  na ostatní motoristickou veřejnost  semknutím se do houfu, aby si konečně všimla, že nás Fiatářů a dalších italských značek je v provozu hodně, a že zdaleka nejsme outsidery, co do kvality a výdrže našich aut.

Vždyť, kolika tituly „vůz roku“ se mohou chlubit ostatní značky? Jednoznačně FIAT, ALFA ROMEO a další  nasbíraly za dobu trvání této ankety  nejvíce  prvních, druhých a dalších předních umístění vůbec ze všech značek, co jich po našich  silnicích jezdí.

Už proto si myslím, že se vůbec nemusíme ohlížet na to, jak o našich vozech smýšlí a mluví ostatní motoristé hanlivě a s despektem. Většina  z nás miluje staré vozy ale ne každý má podmínky a možnosti se jimi zabývat,přesto všichni používáme moderní vozy  aniž zavrhujeme ty staré. Nic nám tedy nebrání vtom že ač majitelé nových  italských aut ,můžeme se aktivně podílet na klubové činnosti.

A právě proto vznikl tento článek, abychom si uvědomili svůj vztah ke svým plechovým miláčkům, vždyť i stará auta kdysi byla nová, stejně jako naše jednou budou stará. A proto, jako majitelé potenciálních veteránů, zapojme se aktivně do spolkové činnosti. Je to samozřejmě můj vlastní subjektivní názor, který nechci nikomu vnucovat, ale za zamyšlení myslím stojí.

Takže každý správný Fiatář, který chce změnit tento postoj motoristické veřejnosti, hurá do houfu FIATKLUBU Ostrava, a jak se praví v pohádkách, bude nás víc nebudeme se bát vlka nic!

Doufám, že alespoň někoho moje výzva zaujala a rozšíří naše řady.

                                                                      

 

                                                         Fiatům zdar!   Polda.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Prodej karosérie

František,3. 9. 2013 15:23

prodám odstrojenou karosérii na Fiat 850 S kupé po částečné opravě.
V karosérii zůstávají sedačky.strop,palubka,čelní sklo,výplně atd.
V případě zájmu mě kontaktujte na frantisekkabat.@centrum 602256282

to: Libor

Milan z OV,20. 10. 2010 11:52

Ahoj Libore,
díky za nabídku. Určitě někdy využijeme !!!

fiatklub Ostrava

Libor www.dolitru.cz,20. 10. 2010 11:16

proti novým Fiatům nic nemám,ale fandím teda více těm staršího roku výroby. Do klubu vstupovat nebudu,ale pokud by bylo potřeba s něčím vypomoci,tak se stačí ozvat :)