Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veteránský sraz v Holešově 10.7.2010

13. 7. 2010

Veteránský sraz v Holešově

   Dnešní den 10.7.2010 se báječně vydařil - krátce po sedmé hodině ranní jsme vyrazili naším Fiatem 126 na VII. ročník výstavy a setkání veteránů v Holešově, který pořádal Sbor dobrovolných hasičů v Němčicích.
 Cesta ubíhala jak po másle; jeli jsme přes Nový Jičín, Valašské Meziříčí a Bystřici pod Hostýnem a už krátce po desáté hodině jsme vjížděli do zámeckého parku v Holešově.
   Zaplatili jsme účastnický poplatek 100,- Kč a dostali jsme pořadové číslo 96. V propagační tašce toho příliš mnoho nebylo, navíc tam byla jedna minerálka, zato jsme dostali lístečky a na ně zdarma vyfasovali pivo, limo, kávu a jeden guláš. Jinak ceny nebyly příliš vysoké - např. guláš 65 Kč, grilovaný klobás s chlebem 40 Kč, káva 15 Kč. A hlavně se bylo na co dívat, aut přijelo odhadem tak 150, motorek o něco méně.
   Co se nám moc líbilo - např. velký kabriolet Hispano Suiza nebo Fiat Multipla z roku 1966, výrobní číslo 129 224, se kterým přijel Aleš Titzl. Nádherná Multipla, perfektně zrestaurovaná do podoby, v jaké byla vystavena v roce 1966 na brněnském strojírenském veletrhu. K vidění také bylo jedno Ferrari, několik Fiatů X 1-9, po jednom Fiatu 850, 850 Coupé, 600 a 127, jeden Fiat 128, dva Fiaty 128 Sport Coupé, jeden Fiat 124 Spider, jedna pětistovka, krásné žluté Uno Kabrio, dva Maluchy, dvě Alfy Romeo 2000 Spider a další.
   Program byl bohatý - předvádění automobilových a leteckých modelů, prohlídka holešovského zámku a výstavy Alfonse Muchy, historický tanec, westernové hrátky, apod. Navíc probíhala v celém areálu zámeckého parku burza různých motoristických doplňků a náhradních dílů na veterány - žel na Fiaty toho moc nebylo.
   Ve 14.00 hodin jsme vyjeli na spanilou jízdu po Holešově a okolí a po návratu už bylo připraveno vyhodnocení soutěže elegance, nejvzdálenějších účastníků a každý dostal účastnický diplom. Barvy našeho ostravského Fiat klubu a jeho příznivců hájili pánové Kohoutek (Fiat 128 SC), Rucki a Kuskula (oba přijeli svými Fiaty X 1-9) a manželé Poláškovi (Fiat 126). Akce byla perfektně připravená, stánků s občerstvením bylo dost a také míst na sezení pod stany, auta se dala zaparkovat do stínu v alejích vzrostlých lip a nemusela se smažit na prudkém slunci (tam stála nejpěknější auta a motorky). Jenom zvířený prach na cestičkách hodně obtěžoval - hasiči ho občasně kropili hadicí před stánky s jídlem a občerstvením.
   Na zpáteční cestě jsme ještě navštívili městečko Kelč a zastavili jsme se i v lázních Teplice nad Bečvou. Pak už jsme pokračovali přes Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm zpátky k domovu. Ujeli jsme necelých 200 km - jenom do kopce na Pindulu jsme se v horku vlekli na dvojku a řidiči za námi nás určitě chválili... 
   Co dodat závěrem? Na shledanou v roce 2011 na veteránském srazu v Holešově.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář