Jdi na obsah Jdi na menu
 


První Jarní den 21.3.2012 na cestách !

26. 3. 2012

   Zájmové sdružení právnických osob OSTRAVA BEZPEČNÁ DOPRAVA!!!, Centrum bezpečné jízdy LIBROS Ostrava, připravilo pod záštitou náměstka primátora města Ostravy Aleše Boháče dopravně preventivní kampaň pro motoristy s názvem Řidiči pozor, první jarní den na cestách! Konala se 21. března na ulici Slovenské a v areálu Centra bezpečné jízdy LIBROS Ostrava. Akci zahájil náměstek primátora Aleš Boháč.

   Dopravně preventivní kampaň pro řidiče motorových vozidel byla připravena  ve spolupráci s dopravní policií Moravskoslezského kraje, odborem dopravně správních činností města Ostravy a dalšími partnery. Zájemci si mohli nechat od 14 hodin na ulici Slovenské v Přívoze za asistence dopravní policie změřit skutečnou rychlost svého vozidla, či si v areálu Centra bezpečné jízdy nechat ověřit propustnost skel svých vozidel. Hlavním cílem kampaně je pomoci motoristům užitečnými radami z oblasti měření rychlosti, legislativních novinek, poradny pro odečet trestných bodů řidičům, ověření kvality pneumatik a přípravy vozidla na jarní období. Součástí kampaně byly i atraktivní novinky jako nanotechnologie a úspora pohonných hmot, alternativní druhy paliva, novinky na automobilovém trhu pro jaro 2012, zabezpečení vozidla proti krádeži a další.

Řidiči si také zdarma mohli vyzkoušet na kluzných plochách Centra bezpečné jízdy pod vedením zkušených lektorů hlavní zásady bezpečné jízdy vozidel za krizových podmínek. Pro návštěvníky s vozidlem byla připravena i řada soutěží. Mezi jarní novinky sdružení OSTRAVA BEZPEČNÁ DOPRAVA!!! patřilo představení speciální smykové desky pro motocyklisty, která je připravena jako součást moderní přípravy kurzů bezpečné jízdy pro příznivce jedné stopy, a prezentace nové moderní Autoškoly Centra bezpečné jízdy.

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Byl jsem, viděl jsem, potočil jsem se......

Milan z OV,26. 3. 2012 16:59

Tak jsem se na ,,první jarní den,, taky vypravil.
No a bylo dobře ! A bylo to zadarmo……
Na Slovenské ulici mně policajti změřily rychlost (+ 4km/h odchylka v můj prospěch, rychloměr ukazuje víc, vy jedete ve skutečnosti pomaleji) a už mně nenápadně agitovali - nasměřovávali do areálu fy.LIBROS.
Zde jsem byl poslán na parkoviště polygonu a hned zařazen mezi 5 aut do fronty k vjezdu. Dostali jsme každý vysílačku a dobře ukecaný pán nás vzal na mini projížďku po mini trase a vysvětlil, co nás čeká. Poté jsme si každé auto zvlášť vyzkoušeli mini trasu po kluzkém povrchu - folii projet sami. Joo ! To jsem se to potočil !!! Auto umyl ze spodu, shora, zboku….. no všude !
Pak slalom, podélné zacouvání mezi dvě makety aut. Vše s patřičným komentářem , připomínkami do vysílaček, takže jsme i my ostatní slyšely, co pán říká ostatním a vytýká jim nebo je humorně usměrňuje a radí.
Potom nás předal kolegovi, který mněl dvě Fabie, jedna obutá do letních sjetých pneumatik a druhá nové zimní (teda pokud jsi to dobře pamatuji). Kolega nás nechal projet si půlkruh – zatáčku, na které byl kluzký - mokrý povrch. Nové pneumatiky, v pohodě. Sjeté pneumatiky, auto zatáčelo samovolně všemi směry, nedrželo stopu, pískalo, kvílelo, no bylo prostě nestabilní a nevypočitatelné.
Dále naše kolonka 5-i aut navštívila pneuservis, kde jsme byli provedeni provozem a seznámeni s činností Firmy LIBROS. Nejvíc přítomné překvapila informace, že firma je fyzická osoba a zabývá se výrobou nábytku, stavbami domů atd.… .
Následovala návštěva marketu : vše pro hobby, domy, chaty, byty, opravy….. no nechat tam majlant a kufr auta by taky nestačil….
Se šroubováním vrutů na čas. Svůj čas jsem radši zapomněl….
Následovalo stanoviště Policie ČR – Dopravní. Zde mi měřily propustnost skel předních dveří auta – 72,3% prošel jsem. Prý tak tak. Tak uvidím na ulici při běžné kontrole. Ale prý mají jeden měřící přístroj na okres, tak to snad tak často nebude.
Na závěr zpět na parkoviště polygonu, odevzdat vyplněný lístek u stánků Centra bezpečné jízdy a prohlédnout si ostatní stánky spolupořadatelů.
Příjemně strávená hodinka utekla rychle a doufám, že příští rok se bude ,,První jarní den,, opět pořádat !