Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zimní olympijské hry v Soči 2014 a FIAT

18 Prosinec 2013

Zimní olympijské hry v Soči 2014: Fiat bude opět stát po boku italských sportovců i Italského olympijského výboru CONI

 

Fiat, který je oficiálním sponzorem Italského olympijského výboru pro období 2012 až 2014, bude stát po boku italských sportovců i v ruské Soči. Italské atlety doprovázel Fiat i na Letních olympijských hrách v Londýně v roce 2012 a Středozemních hrách v Mersinu 2013.

 

V úchvatném prostředí Quirinale předal italský prezident státní vlajku pro Zimní Olympijské hry v ruské Soči do rukou olympionika Armina Zöggelera a paralympionika Andrea Chiarottiho. Slavnostního ceremoniálu se účastnila řada sportovců i významných osobností světa sportu a politiky. Mezi hosty nechyběli samozřejmě ani Giovanni Malagò, prezident Italského olympijského výboru CONI, a Luca Pancalli, prezident Italského paralympijského výboru.

 

V roli oficiálního sponzora Italského olympijského výboru pro období let 2012-2014 dodá Fiat italskému týmu flotilu vozidel. Po Letních olympijských hrách v Londýně 2012 a Středozemních hrách v Mersinu 2013 bude Fiat přítomen i v Casa Italia, tedy ústředí CONI v Soči, a bude se aktivně účastnit celé řady iniciativ, které zde budou pořádány.

 

Italské sportovce bude doprovázet flotila vozidel Fiat tvořená modely 500L, 500L Trekking a Freemont. Posledně jmenovaný model se s řadou italských sportovců zúčastnil focení na stadionu Stadio dei Marmi a také slavnostního předávání cen CONI. V přítomnosti Graziana Delria, ministra pro regionální rozvoj a sport, a prezidentů olympijského a paralympijského výboru Giovanniho Malagò a Luca Pancalliho zde byly předány atletům, technikům a manažerům ceny za jejich přínos v období 2012-2013.

 

Fiat Freemont, který je oficiálním vozem italského národního fotbalového i basketbalového týmu, je schopný jakýmkoliv situacím každodenního života čelit především díky své mimořádné univerzálnosti. Vůz je současně prostorný, pohodlný a všestranný i pro volnočasové aktivity a sportovně založené uživatele. Díky sedmi sedadlům a 32 konfiguracím uspořádání interiéru nabízí Freemont v podstatě vše, co od auta potřebujete. Díky schopnostem naplnit požadavky nejrůznějších zákazníků se drží na předních příčkách prodejů po celé Evropě. V Itálii je dokonce nejprodávanějším sedmisedadlovým vozem už 28 měsíců po sobě.

 

Řadu Fiat Freemont tvoří tři stupně výbavy (Freemont, Urban a Lounge), dva typy pohonu (přední a automaticky připojitelný pohon všech kol), dvě převodovky (manuální nebo automatická, v obou případech šestistupňová) a tři motorizace: vznětový přeplňovaný motor 2,0 MultiJet II 16v o výkonech 140 k a 170 k a zážehový motor 3,6 litru o výkonu 280 k.  

 

Sponzorství Italského olympijského výboru potvrzuje silnou vazbu značky Fiat se světem sportu. Značka je spojená s řadou sportovních aktivit na všech úrovních včetně fotbalu, basketbalu, motoristického sportu, motocyklových závodů, atletiky a také zimních sportů na sněhu i ledu. Značka Fiat se v současné době podílí hned na několika významných akcích. Mimo jiné je i hrdým sponzorem italského národního fotbalového týmu pro nadcházející Mistrovství světa v Brazílii.

Fiat Press.cz